Declaratie: *“Moderatoare: Eu știu ce este la graniță (discuția fiind despre războiul din Ucraina)
CG: Numai puțin. Nu știți. Ați fost acolo? Personal?
Moderatoare: Văd. Suntem bombardați de știri, de imagini, de filme.
CG: Aia este altceva. Ați fost acolo personal?
Moderatoare:Deci nu există niciun conflict?
CG: Puteți să spuneți 100% că așa este?
Moderatoare: Deci nu există conflict?
CG: Răspundeți-mi la întrebare: sunteți 100% că așa este?
Moderatoare: Da
CG: Ați fost acolo? Ați văzut cu ochii dumneavoastră?
Moderatoare: Văd ucrainieni pe drum, văd că vin încoace, în București.
CG: Și eu văd. Dați-mi voie
Moderatoare: De ce vin?
CG: Dați-mi voie. Și eu văd că alocația pentru copilul ucrainian…statul român îi dă 3700 de lei și alocația pentru copilul român îi dă 248 de lei. Și eu văd lucrurile astea.
Moderatoare: Bun. Asta nu înseamna că nu-i conflict.
CG: Numai puțin, dați-mi voie. La fel de bine văd mașini de peste jumătate de milion de euro cu numere de Ucraina. La fel văd hotel de 5 stele unde stau și sunt plătiți de statul român.
Moderatoare: Păi de ce au venit?
CG: Păi vă întreb eu, înseamnă că e conflict?
Moderatoare: Dar există dove…
CG: Și toți sunt bărbați?
Moderatoare: Dar există dovezi că…
CG: Dumneavoastră răspundeți-mi la întrebare!
(…)
Moderatoare: Dar există dovadă, da? Că nu există conflict?
CG: Eu nu am spus așa ceva.

Sursa: Interviu Etno TV - sursa originală nu a fost găsită Facebook Video

Dovezi si fapte: Alocatie Ucrainieni

Nu cred că mai este nevoie dovedită existența războiului din Ucraina. Călin Georgescu insinuează puternic faptul că nu există un conflict în Ucraina, sugerând că moderatoarea nu poate fi sigură până nu vede cu ochii ei. Nu reușește să monteze un argument pentru această insinuare, limitându-se la a indica câteva idei care fie sunt false, fie sunt scoase din proporții. În final, refuză să recunoască insinuarea făcută în mod evident.

Cu privire la alocațiile copiilor

Statul român nu oferă alocații astronomice copiilor ucrainieni. Aceștia beneficiază de alocație de la stat în aceleași condiții și cuantum cu părinții români, doar în cazul în care părintele este rezident al statului Român. Acestor ajutoare se mai adaugă o serie de ajutoare acordate familiilor din Ucraina, achitate din fondurile ISU și decontate de UE conform Deciziei 2022/382 a Consiliului European. Astfel: - se acordă 750 de lei/lună pentru o persoană singură sau 2.000 de lei/lună pentru o familie, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare - se acordă 600 de lei/lună se acordă pentru fiecare persoană pentru acoperirea cheltuielilor de hrană

Restul "acuzațiilor"

Este adevărat faptul că în condiții de război, familii sau indivizi cu venituri semnificative au reușit să treacă granița mai repede ca cei mai puțin avuți. Astfel că putem vedea mașini scumpe (nu de cât zice domnul Georgescu) dar aceștia nu reprezintă o regulă. De asemenea, deși au trecut și bărbați granița, aceștia reprezintă o minoritate. The Guardian arată că 90% din refugiați au fost femei și copii.